Aanvullende wensen bij dagopvang ouderen

Door bezuiniging kabinet minder tijd bij de dagopvang ouderen.

Senioren vanaf 65 jaar kunnen terecht in een ‘dagopvang ouderen’ voor sociale contacten, activiteiten of toezicht. De ‘dagopvang ouderen’ is bijvoorbeeld geschikt bij eenzaamheid, angsten, lichamelijke problemen, somberheid of geheugenproblemen. In de dagopvang ouderen kan de senior een kop koffie drinken of samen met anderen eten. Er worden uitstapjes en spelletjes georganiseerd, of wandelingen gemaakt en boodschappen gedaan. ‘Dagopvang ouderen’ is hiermee bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die daarbij wat extra aandacht nodig hebben. De opzet van ‘dagopvang ouderen’ is een steuntje in de rug te geven bij de dagelijkse bezigheden en de dingen die de cliënt bezig houdt.

Dagopvang ouderen kan hulp zoeken voor extra ondersteuning

Als de senior in aanmerking wil komen voor de ‘dagopvang ouderen’, kan de senior het beste een afspraak maken met het Wmo-loket van een gemeente, met Stichting Welzijn Ouderen of met de zorgaanbieder (de dagopvang waar u naartoe wilt). Daar kunt u uw situatie bespreken. Maar door de bezuinigingen van het kabinet zal het moeilijker zijn om voor alle wensen en nodige steun in aanmerking te kunnen komen. Voor aanvullende wensen ondersteunt de website thuiszorgvinden.nl de ‘dagopvang ouderen’.

De senior kan dan denken aan:

  • U voelt zich vaak eenzaam.
  • U kunt in uw eentje geen dingen ondernemen, u wilt graag samen met anderen op stap.
  • U hebt lichamelijke klachten of geheugenproblemen en uw mantelzorger heeft tijd voor zichzelf nodig.
  • U bent vaak somber en hebt behoefte aan steun of gezelligheid.
  • U bent angstig als u alleen thuis bent of alleen op stap moet.

De website thuiszorgvinden.nl biedt ‘dagopvang ouderen’ de mogelijkheid om gemakkelijk in contact te komen met mensen uit de buurt die hun leven kunnen verlichten. Of familieleden die seniorenhulp zoeken voor een familielid die al dan niet eenzaam is. Deze website zorgt ervoor dat de ‘dagopvang ouderen’ op een gemakkelijke manier voor iedereen die (tijdelijk) hulp nodig heeft, de juiste hulpaanbieder kan vinden. Deze hulp kan gevonden worden tegen een tarief die de senior wil en kan betalen. Het gaat er niet om iemand gratis te laten werken!